disable copy

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Help wanted

Όταν έγραψα το αρθράκι στο ΜΟΤΟ για τον Ernst Degner και την ΜΖ, είχα διαβάσει ένα βιβλίο του Matt Oxley που έλεγε για τους αναβάτες των motoGP στο παρελθόν. Μιλάμε για την εποχή του Jim Redman της Honda και όλου του συναφιού.

Αναφερόταν λοιπόν αποσπασματικά σε ιδιώτες, μη εργοστασιακούς αναβάτες και το πως έτρεχαν τότε. Με τις θέσεις τους στα πιτς να είναι σε άθλιες συνθήκες, και με τους περισσότερους να δουλεύουν όλο το χρόνο μια περιστασιακή δουλειά για να καταφέρουν να τρέξουν με μηχανάκι που έφτιαχναν αυτοί έστω κι έναν αγώνα - στον οποίο δεν είχαν καμία ελπίδα διάκρισης.

Υπήρχαν 2-3 αναβάτες της Guzzi πχ. ή του κόμη Agusta που περνούσαν ζωή χαρισάμενη. Όμως για τους υπόλοιπους το να τρέξουν ήταν άθλος, που τον κατάφερναν συνήθως με δανεικά ανταλλακτικά ο ένας στον άλλο. Ο Redman θυμάται ότι όταν έβρεχε, τα 'πιτς' που είχαν αυτοί η αναβάτες ήταν στην ουσία μια τέντα μέσα στις λάσπες.

Ψάχνω λοιπόν να βρω υλικό γι' αυτούς τους αναβάτες, τους άσημους. Για τους πρωτοκλασσάτους βρίσκω, αλλά γι' αυτούς όχι. Λογικά θα υπάρχει κάτι. Έχω βρει κάποια πράγματα αλλά δεν είναι εύκολο, οπότε όποιος ξέρει κάτι ας αφήσει ένα μνμ ή σχόλιο. Thanks guys.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρωτα αυτον. κατι θα ξερει ο πιτσιρικος. https://www.facebook.com/Jamathi

motomaniac