disable copy

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Yαλοβολή - How to



Yαλοβολη κάνουμε με υαλοσφαιριδια νούμερο 150-250 και με οξείδια νούμερο 80-120 σε αναλογία τρία μέρη οξείδια κι ένα μέρος υαλοσφαιρίδια

Μετά την υαλοβολή τώρα:
Αρχικά πιασε ένα τμήμα που δεν πολυφαινεται για να κάνεις δοκιμή.
Αρχίζεις με ένα πινέλο, 3 cm είναι καλό και κόβεις τις τρίχες κοντές, 2 cm περίπου μήκος, να γίνει σα βούρτσα. Παίρνεις αλοιφή της sonax για αλουμίνια - ανοξείδωτα. Έχει το praktiker.

Αρχίζεις να τρίβεις το μέταλλο με το πινελοβουρτσο αφού βάλεις και αλοιφή.
Με τον τρόπο αυτό γυαλίζει το μέταλλο σε όλη την επιφάνεια και μέσα στις μικροανωμαλιες

Παίρνεις με το πινέλο δηλαδή αλοιφή και την απλώνεις. Αν βάλεις πανί, αντί για πινέλο θα γυαλίσουν οι κορυφές και θα είναι θαμπό το βάθος. Ψεύτικο αποτέλεσμα. 

Όταν αρχίσει το μασάζ θα αρχίσει η αλοιφή να μαυρίζει λογω του αλουμινίου. Τρίβεις κατά βούληση και εκτίμηση, το αφήνεις να στεγνώσει θα γίνει άσπρη σκόνη, όχι η 'καλή' που αν την τρίψεις με ένα άλλο καθαρό πινελοβουρτσο θα φύγει και μείνει καθαρό μέταλλο. Μην την αφήσεις να γίνει μπαρούτι, γιατί δεν θα βγαίνει εύκολα μετά.

Μόλις τραβήξει, αρχίζεις το καθάρισμα. Κάνε καμιά δοκιμή να δεις πως βγαίνει και βλέποντας και κάνοντας. Η sonax έχει μέσα και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το μέταλλο.

Αφού τελειώσει η δουλειά , ρίχνεις ένα χέρι κερί sonax σπρέι για καινούρια χρώματα και αφου στεγνώσειξαναγυαλιζεις με ενα πανι.

Προσοχή μόνο στο ότι αλουμίνιο με αλουμίνιο έχει διαφορά και ΟΧΙ δραπανα.

1 σχόλιο:

Ωασσιλις είπε...

Τα οξείδια τι είναι και γιατί είναι;