disable copy

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Conquistador.

ή αλλιώς η επέλαση των ισπανών.

Το Bultaco του Νικόλα έφτασε επιτέλους στα χέρια μου, και θα είναι το δεύτερο project που θα τρέχει παράλληλα με το 750k.

Το έχω ξαναπεί ότι έχω τρελό κόλλημα με τα 'παιδιά' του Κόμη Bulto πρώην διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της Montesa. Οταν έφυγε η νεα εταιρία πήρε το όνομα της από το Bulto και το παρατσούκλι του, Paco.

Βulto + Paco = Bultaco

Ξεκίνησαν σε μια φάρμα με ελάχιστα μέσα αλλά ο Bulto και το τημ του δεν ήταν τυχαίοι. Στις 24 Μαρτιου του 1959 παρουσίασαν το πρώτο τους μηχανακι, το 125cc Bultaco Tralla και δυο μηνες αργοτερα πηραν τις 7 απο τις 10 πρωτες θεσεις στο ισπανικο GP.

Ενα 'σακατεμένο' λοιπόν πιτσιρίκι του 'Paco' ήρθε στα χέρια μας σαν δωράκι του Νικόλα.

Και είναι αυτό εδώ.







Πρόκειται για ένα Frontera 370 MkII, δίχρονο. Στην μαμά του μορφή είναι κάπως έτσι:


Δεν έχουμε πολλά πράγματα, αλλά έχουμε κάτι. Έχουμε πλαίσιο, ντεπόζιτο, τροχούς, σέλα (βάση), έχουμε τιμόνι, ψαλίδι, έχουμε γρανάζι και ταμπούρο, έχουμε τάπα βενζίνας με το γαντοφορεμένο χεράκι, κι έχουμε μπροστινό από XLR500!

Έχουμε όμως τη μια μπουκάλα του και τη μια μπότα (βαμμένη σε μπλε ελεκτρίκ!) και την αλλη του μποτα σπασμενη. Επισης έχουμε ένα σωρο αξονακια κτλ που μπορεσε να βρει ο Νικολας και που ολο και καπου θα μπουν.

Ακομα κι ετσι που ειναι μου φαινεται κουκλι...






Το κενό που φαίνεται πίσω από το ντεπόζιτο ειναι το σημειο που μπαίνει εργαλειοθήκη!



Στεκόμουν από τη δεξια μερια και την κοιταγα. Ερωτηση του Μιχαηλου:
'Το ταμπουρο το ειδες;'
'Ωχ... τι έγινε δεν εχουμε ταμπουρο;'
'Για έλα απο δω..'

Το ταμπουρο ειναι χωνευτο μεσα στο γρανάζι.



Eχουμε πολλη δουλεια με το Σπύρο το Λίτσα... και καλη.

Πρωτον το θελουμε μαμα; Και ναι και οχι. Θελουμε διχρονο μοτερ οπωσδηποτε. Επειδη τα μοτερ 370 Frontera δεν φυτρωνουν στα δεντρα θα μπορούσαμε να βαλουμε καποιο απο Pursang ή κατι αναλογο, έστω και 250 - και να συνεχίσουμε το ψάξιμο για το δικο του.

Το να βαλουμε μοτερ απο πχ. DR250 δε βλεπω το λογο γιατι εχω οδηγησει DR250 :p

Επισης αυτο το μηχανακι θελει και να μυριζεις καστρολ... Διχρονακια παλια Γιαμαχα κτλ τα εχω απορριψει, ψαχνουμε λοιπον για μοτερ 370 ή παρεμφερες.

Τωρα για το κουστουμακι. Τα φτερα είναι... φτερα. Μπορουμε να τα φτιαξουμε ή να βάλουμε δυο άλλα. Το θεμα ειναι να μην κοπει το παραμικρο ωστε αν μια μερα βρεθει κατι μαμα να μπορουμε να το συμπληρωσουμε. Στο μεταξυ μπορουμε να βαλουμε ενα μικρο φαναρακι μπροστα, δυο ομορφα ρετρο-σκραμπλερ φτερακια και μια χειροποιητη σελα, ξαναλεω χωρις να κοψουμε και να χαλασουμε κατι.

Αν καποιος εχει ακρη με καποια ανταλλακτικα Bultaco θα μας βοηθουσε πολυ.

Θα μυρίσουμε καστρόλ από τη μπούκα του Δον Κιχώτη μια μερα; Who knows.

Προς το παρον κυνηγάμε ανεμομυλους.

Όπως και να χει ταξιδάκι θα ναι κι αυτό.

Αυτό δεν μετράει;



1 σχόλιο:

στεργιος ψ. είπε...

τα ματια μας ανοιχτα λοιπον... ολο και κατι θα βρουμε... καλη αρχη αδερφια...