disable copy

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μάστορας

Mεσα απο την ομαδα, εχω γνωρισει εκπληκτικους μαστορες, δε χρειαζεται να πω ονοματα και να κανω διαφημιση. 

Μαστορες που κανουν παπαδες, στην κυριολεξια. Που κανουν οχι αυτο που περιμενεις, κανουν κατι ακομα καλυτερο απ αυτο που περιμενεις. Κι αυτοι οι μαστορες παρα πολλες φορες δεν εχουν δουλεια ή εστω οχι οση θα επρεπε. Και ξερετε γιατι; Γιατι ο παραπερα που εμαθε στου κασιδη το κεφαλι, κανει τιμες ξεφτιλα, και κανει τιμες ξεφτιλα γιατι κανει και δουλεια ξεφτιλα.

Και πολλοι που λειτουργουν με το ελα μωρε σιγα, ενα βαψιμο ειναι, ενα πλαισιο ειναι, ενα σερβις ειναι, ενα μαζεμα ειναι ασχετα οτι το βαψιμο θα φυγει φλουδες, θα πεταξει σκουρια, το πλαισιο θα στραβωσει και το μαζεματακι θα πρεπει να γινεται καθε μηνα. Και στο τελος θα πληρωσεις 5 φορες πανω τη φτηνια, απλα πραγματα και γνωστα λεω. Και δεν εχει να κανει με την κριση, και πριν τα ιδια ητανε. Οταν λοιπον πας στο μαστορα τον γκαγκαν και το γαματο δε μπορει να λες οτι σε γδερνει οταν τρωει 15 ωρες για να κανει κατι που ο αλλος βαζει τον παραγιο να τον κανει σε 5.

Γι αυτο και ΠΟΤΕ δε συστηνω μαστορα. Γιατι ή θα ναι ακριβος ή θα ναι μετριος. Κι αυτα δεν αρεσουν σε κανενα. Φτηνους και καλους δεν ξερω. Ο τελευταιος φτηνος και καλος πηγε δημοσια δαπανη. Κι αυτο παει και παραπερα. Οταν ο αλλος πουλαει ενα μηχανακι 3 χιλιαρικα και εσυ δεν τα βλεπεις για Χ λογους δε σημαινει οτι ειναι κλεφτης. Σημαινει οτι και τα σκασε χοντρα και εχει φαει και 500 ωρες δουλεια πανω. Και στο φιναλε τοσο γουσταρει να το δωσει, δε σ' αρεσει μην το παιρνεις, απλα ειναι τα πραγματα.

Γιατι καποτε σ' αυτη τη χωρα, πρεπει ν' αρχισουμε να σεβομαστε ΚΑΤΙ ρε παιδι μου, ετσι για το γαμωτο, και να μην τα κανουμε ολα ισωμα. Που ξερεις, ενας καλος μαστορας ειναι μια αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: